ilustračný obrázok

Dnes je ten deň. Ako si predstavujete dokonalú oslavu Dňa matiek? U nás je to zvyčajne tak, že si pripravíme drobné slávnsotné jedlo a trávime spolu čas pri rozhovore, papkaní a pití. Niekedy si pri tomspolu pozrieme v telke niečo, čo nás všetkých zaujíma. Ja som bola na víkend preč. Oddýchnutá od materstva som sa vrátila domov a doma nikto nevedel, že je deň matiek:)

Tak som to povedala nahlas a hneď som si pri tom spomenula na svoju mamu, ktorá nám rovnakým štýlom pripomínala svoje sviatky, kým sme boli vo veku, že sme to nedokázali samostatne sledovať. A ako mi to liezlo na nervy:):):):)…Aj naše deti reagovali podobne.

A jasné, čakala som oslavu! Opýtala som sa kto ju pripraví? Nikto sa nehlásil. Ale zato prišla požiadavka od najstaršieho syna, aby som mu pomohla z projektom. Od stredného syna, že by rád jedol a od dcérky, že chce kiwi, vlastne ananás, vlastne mango. FU! hovorím si, nie som doma ani 20 minút, práve som vyniesla kufre hore a už takáto realita…

Nuž vyjasnila som si to s najstarším synom, že mal 3 dni a dnes je nedeľa večer a teda mohol začať pracovať aj bezo mňa. Ale potom sme si k tomu sadli. A pohli sme s tým.

Prostrednému som kázala skontrolovať chladničku, čo je v nej jedlé. Sama som nevedela. Práve som prišla:) Našiel syr a vajcia. VYmyslel si syrovú omeletu a už sa chystal zmiznúť, keď som mu povedala:“ Tak nastúhaj syr!“ Kuká na mňa, či to myslím vážne. Myslela som a tak nastrúhal.

Elenke som očistila to mango a ona sa potom pridala k omeletovému týmu.

Vo výsledku – takto vyzerá oslava materstva. Môžem sa sťažovať, čo nemám. Vyberám si vďačnosť za to čo mám. Teraz už sedím pri pohári vínka a idem za manželom.

Len toto som vám ešte chcela napísať:)

Krásny deň matiek vám prajem.

Mohlo by Vás zaujímať

Blog

Jednoducho sa usmejte!

Cez Vianoce, počas pripravovania večere pred rozbaľovaním darčekov, ktoré mi tento rok úplne prestalo dávať zmysel, som chodila po dome s vážnou tvárou. Prichytila som sa pri tom! Prichytila som sa pri tom, ako rozmýšľam, čo všetko ešte musím, ako posudzujem Vianoce a spôsob, akým ich oslavujeme, ako sa vnútorne

Čítať »
Blog

Sila dotyku.

Ako hovorí Ilonka, moja kolegyňa, často podceňujeme silu dotyku a milého slova. Ľudský dotyk lieči. Je to merateľné. Aj John Upledger sa o tom nespočetne krát presvedčil, keď začal vyučovať kraniosakrálnu ospteopatiu pre laikov. Bežní ľudia ošetrovali svojich blízkych presne stanoveným postupom v domácom prostredí a ťažké diagnózy zrazu začali

Čítať »