ÚDIV…Dokážeme to ešte?

Panenskosť nie je len o pominutí istých fyzických prvých skúseností. Panenskosť a schopnosť údivu nad bežnými vecami je súčasť ľudskej povahy. Cibrí našu myseľ a zušľachťuje našu dušu. 

Ako to myslím? 

Ako sa staviate k bežným veciam? Prehliadate ich? Beriete ich so samozrejmosťou? Alebo dokážete vnímať chvíle dňa ako drobné, za sebou idúce zázraky? Každá chvíľa a vec sú tu len v jeden moment nášho života.

Napríklad auto. Niekto hovorí:” Veď je to len auto!” Ale vidíte v ňom ten ľudský um a odvahu tých, ktorí konštruovali a snažili sa predať prvé autá? Vidíte to množstvo ľudskej práce, materiálov, technických postupov a dokážete vnímať dokonalosť toho stroja? 

Nie? Skúste sa trochu udiviť nad autom…

A chvíle dňa- ráno – každý deň slnko vychádza inak. Každý deň sú členovia vašej rodiny a aj vy sami inak naladení. Kaźdý deň chutia raňajky trochu inak… vnímate vôňu ranného vzduchu, úsmev detí, pohladenie manžela… dotyk na svojom tele, svoje telo… každá chvíľa a vec sú tu len teraz takéto… Už ste aspoň trochu udivení? Dobre! 

Divte sa viac a buďte vďační. Vaša myseľ tým ozdravie.

Mohlo by Vás zaujímať

Blog

Narodiť sa bez tlaku.

Pred asi 3 rokmi som viedla prvý tehotenský ženský kruh. Bolo to 5.5. o 5-tej. Vznikol na podnet jednej tehotnej ženy, ktorú som viedla tehotenstvom a pripravovala na pôrod. Chcela sa stretnúť s iným tehotnými ženami v kruhu. Tak sme ho zvolali v čase, ktorý vybrala ona. Bol to prvý

Čítať »
Blog

Uveriť, ze sme v poriadku!

Chlapec: “Takže som zachránil draka, ktorý nevie lietať?” Drak veselo prikývne: ”Ehm.” Chlapec: ”Bojí sa ohňa?” Drak znovu veselo prikývne: ”Ehm.” Chlapec: ”A má hrôzu z vody?” Drak opäť veselo: ”Ehm.” Drak sa volá Boris a je so sebou spokojný. Nič mu na ňom nevadí. Vôbec o sebe nepochybuje. Prišiel

Čítať »