TEHUJOGA

TEHUJOGA

Všetci sme súčasťou kaleidoskopu života na Zemi. Môžeme ísť v uvažovaní aj širšie…nemusíme sa obmedzovať Zemou. To čo si dokážeme predstaviť, je prejavom našej mysle. To čo si nevieme predstaviť, nám do života zrejme nepríde. Naša myseľ to totiž nepozná. Najjednoduchšie je vysvetlenie na peniazoch. Veríte, alebo neveríte, že niekto môže vlastniť obrovský majetok? V číslach 234 095 236 762, 987 € (:))? Vie váš mozog toto číslo prečítať? Vie si ho predstaviť? Viete si predstaviť, že ho niekto má, alebo vás úplne vyplo? Priznávam, môj vyplo:)…

A tu pomôže vzdávanie. Potom sa môžu začať diať zázraky, aj keď myseľ ešte nemá vedomosť a nevie si výsledok vôbec predstaviť. 

Energia slova „odovzdanie, vzdanie sa“ je opäť našou civilizáciou prekrútená a my sme zvyknutí uľpievať na forme. Teda raz niečo v našich životoch naberie formu, my to pomenujeme a potom už sa ťažko posúvame od známej formy k jej iným možným prejavom. Tým sa ochudobňujeme. Možnosť vystúpiť zo známych možností nám dáva odovzdanie. Odovzdať znamená vzdať sa. Doslova. Vzdávame sa formy, ktorú sme si vykreslili vo svojej mysli ako cieľ našej túžby. Veľmi často si vytvoríme zástupný obraz. To znamená, že napr. túžba po dieťatku vôbec nie je túžbou po dieťatku, ale túžbou napr. odísť z práce. Čo myslíte, dokáže takúto zamotanú túžbu vesmír, Boh, Bohyňa, alebo akákoľvek iná forma energie, ktorá vo vašej mysli predstavuje tú moc naplniť túžbu – dokážu je prečítať a zhmotniť? Nie, nedokáže. 

Ako to teda urobiť? Jednoducho sa vzdať. OdoVZDAŤ svoju túžbu na “oltár” toho, komu veríte. Tej energii, ktorej ste ochotní obetovať, ponúkať a na oplátku od nej prijímať. OdoVZDAŤ neznamená zložiť zbrane a čakať kým niekto od chrbta začne strieľať. Neznamená to zmieriť sa s tým, čo už mám. Odovzdať v túžbe znamená opustiť myšlienkovú formu a pripútanosť k nej. A tu môže život začať čarovať a prekvapiť vás, čo všetko má pre vás pripravené, keď ho necháte tvoriť a obdarovávať vás. 

Potrebujete pre to nájsť v sebe nevinnosť dieťaťa. Nie slabosť a nevedomosť, ale nevinnosť. Deti nevedia ako má svet byť, nie sú pripútané na výsledok. Donekonečna dokážu obdivovať vodu, vzduch, motýle, sneh…každá vec, aj tá čo už predtým videli, v nich vyvolá údiv, v očiach vidíme, že sa im deje zázrak a oni ho dokážu vnímať. Byť nevinným/nevinnou znamená byť plne prítomný v prítomnosti. 

Kvalitu malého dievčatka – divošky máme v sebe všetky. Stačí sa do nej ponoriť. Do jej zdravej formy – nevinnej, naivnej a plne prítomnej.

Mohlo by Vás zaujímať

Blog

Kompas na život

Potemnieva. Vonku, spoločensky (zas) a niekedy aj v našom vnútri. Každý z nás a j všetci spoločne stojíme pred temnými dňami, lebo sa zotmie skoro a rozvidnie neskoro a budeme v temnote hľadať svetlo, aby sme mohli temnotou prejsť. Temnota je darkyňa a držiteľka všetkým možností. Nie je pravda, že

Čítať »
Blog

Stáť na svojom mieste

Som so ženami, keď sa zásadne mení ich život. Som s nimi vtedy, keď sa stávajú matkami. Som s nimi v tehotenstve, som s nimi pri pôrode a som s nimi aj potom. Často ešte roky po tom, ako porodili. Chodia ku mne na kraniosakrálne terapie a za ten čas,

Čítať »