Sexualita = Tvorivá sila

Pamätáte si vtip z filmu Pelíšky? Tento: Priemerný muž myslí na sex každých 6 minút a priemerná žena myslí na sex neustále:) A podľa tohto tvrdenia zistil Bolek Polívka, že je priemerná ženská:)

Že nie, že vás to dnes ani nenapadlo? Tak to mi je ľúto. Budem písať o sebe. Vyrastala som v čase Bravo časopisov, kedy sexuálne súkromie prestalo byť tabu. Vyšetrenie u gynekológa bolo nafotené v časopise a v niektorých boli dokonca „zakázané strany“.

Všetky tieto príbehy a stránky v časopisoch mali čosi spoločné. Boli vytvorené na obraz mužskej sexuality, ktorá je rýchla, orientovaná na výkon. Ženy sú v nej štíhle, vyšportované, vždy pripravené…No nie sú to ženy!:):):)

Skutočná žena napojená na svoju sexualitu je pomalá. Sexualita je výživa, z ktorej všetko pochádza. Pochádza z nej aj vrchol ľudského tvorenia – nový život. Zo sexuality vychádza aj skvelý obed, nový uštrikovaný sveter, bozk do vlasov detí, upravené obočie, s láskou poskladané prádlo…Je to sila, ktorá nám pomáha byť kým sme.

Ženská sexualita je pomalá. Vzrušiť ženu k milovaniu znamená neustály kontakt s jej dušou a srdcom. Milovanie v stredu večer začína letmým bozkom do vlasov pri raňajkách v pondelok. Takto to my ženy máme a preto priemerná žena myslí na sex stále. Ona ním priamo je. Jej sexuálna energia je žiara, ktorú má. Jej tvorba je prejavom jej sexuality. A keď sa miluje s mužom, je to preto, že ona túži a chce. Vtedy je jej sexualita obohacúca pre oboch a pre muža dar, po ktorom on ozaj túži.

Ako sa znovu spojiť so svojou tvorivou silou? Pozývame vás na Popôrodnú sexualitu 18.11. o 17:00 v Starej Hájovni v Banskej Štiavnici. Svoje miesto si môžete rezervovať tu: https://tehujoga.sk/lekcie-a-seminare/poporodna-sexualita-2/

Mohlo by Vás zaujímať

ilustračný obrázok
Blog

10 maličkostí, ktoré vám prinesú späť vašu zmyselnosť

Zmyselnosť od slova zmysly. Naše zmysly, hoci sú rovnaké po celý život, sú v rôznych obdobiach života rôzne citlivé a rôzne využívané. Veľmi okliešťujeme naše zmysly, pokiaľ sme utrpeli traumatický zážitok. Chvalabohu nie všetky pôrody sú traumatické. A aj ženy s krásnymi pôrodmi zaznamenajú vo zvojej zmyselnosti po pôrode zmenu.

Čítať »
ilustračný obrázok
...o deťoch

Oslava materstva

Dnes je ten deň. Ako si predstavujete dokonalú oslavu Dňa matiek? U nás je to zvyčajne tak, že si pripravíme drobné slávnsotné jedlo a trávime spolu čas pri rozhovore, papkaní a pití. Niekedy si pri tomspolu pozrieme v telke niečo, čo nás všetkých zaujíma. Ja som bola na víkend preč.

Čítať »