TEHUJOGA

TEHUJOGA

Nech sa rozprávam s kýmkoľvek všade rozprávam, aký bol ten pôrod jednoduchý a aké dôležité bolo pre mňa, že si tam bola. Tvoja prítomnosť bola kľúčová. Lebo keď sa veci nedejú správne a pôrod je zbabraný, urobí to jazvu na celý život v celej rodine. Dula má byť prirodzená súčasť každého pôrodu. Lebo tá pomoc je neopísateľne dôležitá. Vďaka Tebe druhý pôrod zahojil jazvy z toho prvého. Užívam si svoju druhorodenú dcéru oveľa viac. Celý čas pôrodu som bola prítomná, uvedomovala som si čo sa deje, aj keď nie v reálnom čase. Mala som to celé pod kontrolou, aj keď mi niekto pomáhal a radil, naozaj som bola po celý čas prítomná a vedela, čo sa so mnou deje. Mala som pocit, že všetko sa deje vďaka môjmu telu a že je na pôrod stvorené. Celý čas som mala vďaka Tebe pocit, že to zvládnem. že mám stále pred sebou len 1 kontrakciu a vždy, keď som ju zvládla si ma pochválila a ja som sa aj vďaka tomu v pôrodnej sile nestratila. Ty si bola ako duch. Ako moja víla. Keď som Ťa potrebovala za sebou, tak si tam bola a ja som sa mohla oprieť. Keď som Ťa potrebovala pri hlave, tak si mi zrazu šepkala do ucha to, čo som potrebovala počuť. Dokonca si zapojila môjho muža, čo nám obom pomohlo a ja som sa do neho akoby znovu pomaly zamilovávala. 

Ku koncu si čítala moje kontrakcie lepšie ako ja. Určite si vedela skôr ako ja, že prichádzajú. Rešpektovala si polohy, čo som si vybrala a ešte si mi ju príjemnila. Každému hovorím, že dulu potrebuje. Možno po pôrode Ti príde, že by si to zvládla aj sama. Ale ja poznám ten rozdiel a viem, že nie. Dula je pri pôrode nenahraditeľná. 

Tým, že ja rada kontrolujem a vždy mám zodpovednosť celú na sebe sa zrazu stalo, že si kus tej zodpovednosti za mňa ”zobrala” a vyriešila si všetky ostatné veci, že ja môžem “len” rodiť. 

Po pôrode som mala obrovskú hrdosť na seba, že som to zvládla. 

Rozbilo sa presvedčenie, že všetko musím zvládnuť sama. Síce rodenie bolo na mne, ale boli tam ďalší 2 ľudia, čo mi pomohli zo všetkým, čo sa dialo.

Šestonedelie bolo bez bolesti, po fyzickej stránke eňo-ňuňo. A s tým súvisela aj psychika. Bolo to celé oveľa ľahšie. Preklenula som priepasť medzi mnou a mojim mužom, dokonca aj sexualita nám tentoraz funguje ihneď po pôrode.

Vďačím Ti za to, že svoju dcéru milujem odkedy sa narodila. Tú prvú som, kvôli ťažkému nepodarenému pôrodu, začala milovať keď mala 5-6 mesiacov. 

Mohlo by Vás zaujímať

Blog

Cvičenie pre ľahší pôrod

Tehotenstvo je obdobím uvoľnenia a radosti. Každá z nás predtým ako otehotnela mala nejaký zabehnutý životný štýl. Tehotenstvo nás od začiatku upozorňuje, že prichádza zmena. Naše telo sa mení, naše emócie sa menia, naše chute sa menia a aj náš mozog pracuje nezvyčajne. Sme zvyknuté hodnotiť sa podľa výkonu, ktorý

Čítať »
Blog

Jedna vec, čo uľahčí pôrod

Ústa a panvové zvierače sú prepojené. A aj chodidlá:) Keď aktivujete klenby chodidiel, mierne sa napne kruhový zvierač úst a aj zvierače panvového dna. Okrem milého pokusu, je to prevencia oploštenia chodidiel v tehotenstve. Veľmi častá otázka žien počas predpôrodnej prípravy je, ako majú pri pôrode dýchať. Ja výborné, že

Čítať »