Som so ženami, keď sa zásadne mení ich život. Som s nimi vtedy, keď sa stávajú matkami. Som s nimi v tehotenstve, som s nimi pri pôrode a som s nimi aj potom. Často ešte roky po tom, ako porodili. Chodia ku mne na kraniosakrálne terapie a za ten čas, čo spolu trávime a ja vytváram bezpečný priestor vo veľmi krehkom období ich života, sa mi zverujú…a NIE teraz nepríde žiadne tajomstvo, ale niečo čo sa mnohým ženám na materskej stane ako samozrejmosť – že sa už nechcú vrátiť do svojej práce.

Som žena, ktorá si plní svoj sen. Nie je to rovná a kvetmi ovenčená cesta. Teda niektoré úseky áno:) Ale väčšinou je to neustála práca, množstvo investovaných peňazí do ďalšieho a ďalšieho vzdelávania a presne zorganizovaný čas medzi moje potreby, môjho muža, deti a poslanie, ktoré nikdy nemá „zatváracie hodiny“.

Ale som príklad. Jeden z možných, ako sa dá napniť si svoj sen a mať vo svete svoje miesto. Ja viem, že som správne na svojom mieste. A prajem to každej žene. Vlastne úplne každému:)

Každý z nás ma vnútornú hodnotu, schopnosť, ktorá je užitočná.

  • Zamerajte sa na to, čo robíte radi.
  • Zamerajte sa na to, za čo vám ľudia vyjadrujú vďačnosť.
  • Zamerajte sa na to, čo pozitívne o vás ľudia hovoria.
  • A ešte si všimnite akými ľuďmi ste obklopení. Lebo to funguje tak, že sme priemerom ľudí, s ktorými trávime čas.

Určite máte dary a schopnosti, za ktoré vám ľudia radi budú platiť. Toto je jedna z axiom vesmíru. Pretože ľudia sú tu pre ľudí. Každý má niečo, čo niekto potrebuje.

A ešte pozorujte, čo sú silné stránky vášho rodu. Kedysi sa dedilo remeslo a role. Ono sa to v istom zmysle deje doteraz. Skôr je to ale schopnosť, ktorú majú mnohí ľudia z vášho rodu. Nájdite ju. A majte krásny život.

Mohlo by Vás zaujímať

Blog

Kvalita vs. kvantita… alebo ako vkĺznuť do role matky

Ako popôrodná dula sa njčastejšie stretávam s otázkami typu: ako často mám dojčiť? koľko má dieťa spať? koľko má dieťa priberať? ako má byť vykúrený priestor, keď je tam s nami novorodenec? koľko krát za deň môžeme chodiť von? koľko má byť vonku stupňov keď ideme von? a iné.. Všetky

Čítať »
Blog

Mýty o dychu – prvá časť.

Veľmi sa teším, že sa vraciame k jednoduchým veciam. Ako je dych. Že kniha Dych je bestseller, že sú semináre o dychu a jeho ohromných účinkoch. A ja som sa rozhodla napísať sem pár mýtov o dychu, aby to vedelo čo najviac ľudí (si lichotím, čo?:)). Som z generácie, ktorá

Čítať »